Skip to content

UVE FOTOKATALITIKUS FERTŐTLENÍTŐ ÉS SZAGTALANÍTÓ

UVE 110K
UVE 110KUC
UVS 220 Black.49
UVE 110KUB
UVS220.53
UVE 220KUC
UVS 220 Black.56
UVE 220KUB

Az UVE fotokatalizátoros fertőtlenítő és szagtalanító készüléket fokozottan terhelt és igénybevett közösségi terek fertőtlenítésére és szagtalanítására fejlesztettük ki.
Közösségi helyiségek, irodák, orvosi várószobák, élelmiszeripari és egyéb kereskedelmi üzletek, éttermek, szállodák, laborok, dohányzó helyiségek, mellékhelyiségek.
A készülék mindenütt bevethető, ahol az egészségre ártalmas virusoktól, baktériumoktól, illetve kellemetlen szagoktól kívánunk megszabadulni. Az UV-fény és a fotokatalízis együttes szinergikus hatását hasznosítjuk a készülékben. Önön múlik, hogy fertőtlenítési, szagtalanítási vagy akár egyszerre mindkét funkció előnyeit kívánja hasznosítani a légtisztítási céljainak megvalósítása során.
A fotokatalízis normál hőmérsékleten és légnedvesség körülmények között zajlik, nincs szükség különleges üzemeltetési feltételekre.
A készülék falra szerelhetően nyerhet vagy állványon elhelyezést.

Működési elv

Jól ismert, hogy a nano-TiO2-dal bevont felületek napfény hatására öntisztuló aktívitást mutatnak. Titándioxiddal bevont felületet, fotokatalizátort használunk a falra felszerelhető légtisztító készülékeinkben is, csak itt ultraibolya fénnyel világítjuk meg a felületet.
A légtisztító készülékben két technológia szinergikus hatása érvényesül.

PCO (PhotoCatalytic Oxidation), azaz fotokatalizátoros oxidáció:
A beépített ventilátorok által cirkuláltatott beltéri levegő a fotokatalizátor lemezeket érintve halad át a készüléken. A lemezeket UV fény világítja meg, melynek hatására a katalizátor lemezek aktiválódnak és igen reaktív hidroxil és szuperoxid ionokat hoznak létre. Ezek megtámadják a légszennyező anyagokat, mint a legtöbb szerves szennyezőt (baktériumokat, vírusokat, penészt és szagokat) és oxidáción keresztül megsemmisítik azokat.

UVGI (Ultraviolet Germicidal Irradiation), azaz ultraibolya germicid sugárzás:
Az alkalmazott germicid vagy baktériumölő lámpa speciális UV-C tartományú fényforrás. A rövid hullámú ultraibolya sugárzás a készülék UV-reaktorkamrájában roncsolja a mikroorganizmusok DNS-ét és RNS-ét, elpusztítva azokat. Az UV fény egyben a fotokatalizátor lemezek aktiválására is szolgál.

A TiO2 bevonatos felületen az alábbi légtisztítási folyamat zajlik:

to rajz

A fenti TiO₂ bevonat egy olyan félvezető, melyet bizonyos hullámhosszú fénnyel megvilágítva elektronokat (e-) léptetünk ki a vezetési sávba, lyukakat (h+) hagyva a helyükön. A lyukak erős oxidáló, az elektronok erős redukáló hatást fejtenek ki. A levegő páratartalmából eredő vízből igen reaktív hidroxilgyökök (·OH) jönnek létre, míg a levegő oxigénjéből reaktív szuperoxid gyökök (·O2-) keletkeznek. A levegőben lévő szaganyagok elbomlanak, a mikroorganizmusok a DNS szerkezetük roncsolódása révén pedig elpusztulnak és belőlük csupán széndioxid és víz marad vissza, mely a megtisztult levegővel távozik. A titándioxid bevonat nem használódik el, tartósan működőképes marad.

Egy „metszeti” képen az illékony szerves vegyületek (VOC) elbontási folyamata:

fot.e.2.m
R-Filter innovatív konyhai légkezelés, zsírbontás és szagtalanítás

A készülék alkalmazásának előnyei:

  • ultraibolya germicid sugárzás (UVGI) és fotokatalizátoros oxidáció (PCO) szinergiahatás
  • megöli a baktériumokat és vírusokat
  • szaganyagokat semlegesíti
  • szűrőt nem tartalmaz
  • vegyszermentesen működik
  • környezetbarát
  • csekély energiaköltség, programozható ciklusidők
  • a ház rozsdamentes acélból készül, nincs korrózióveszély
  • minimális karbantartási igény
  • egyszerűen elhelyezhető

Kérésre készülék adatlapokat küldünk a „Kapcsolat” menüpont alatti regisztrációt követően.

hu_HUHU