Skip to content

UVH 50E

Az UVH 50E fotokatalizátoros higiéniai fertőtlenítő és szagtalanító légtisztító készüléket speciálislan a fokozottan terhelt és igénybevett közösségi terek, levegőjének fertőtlenítésére és szagtalanítására fejlesztettük ki.
Az innovatív, kompakt méretű eszköz minden helyiségben (mosdók, fürdőszobák, irodák, szálláshelyek) alkalmazható, ahol a légtérből kiszűrni és ártalmatlanítani kívánjuk az emberi egészségre ártalmas mikroorganizmusokat, kellemetlen illatokat és szagokat. Azáltal, hogy a levegőt megszabadítjuk a baktériumoktól, vírusoktól, azt is megakadályozzuk, hogy azok a felületekre lerakódva, érintés útján is terjedni tudjanak.

Működési elv

Az R-FILTER UVH 50E levegőfertőtlenítő készülék hatékonyan ártalmatlanítja a beltéri levegőben található baktériumokat és vírusokat, illetve semlegesíti a szagokat. A légtisztítóban két technológia szinergikus hatása érvényesül.

PCO (PhotoCatalytic Oxidation), azaz fotokatalizátoros oxidáció:
A beépített ventilátorok által cirkuláltatott beltéri levegő a fotokatalizátor lemezeket érintve halad át a készüléken. A lemezeket UV fény világítja meg, melynek hatására a katalizátor lemezek aktiválódnak és igen reaktív hidroxil és szuperoxid ionokat hoznak létre. Ezek megtámadják a légszennyező anyagokat, mint a legtöbb szerves szennyezőt (baktériumokat, vírusokat, penészt és szagokat) és oxidáción keresztül megsemmisítik azokat.

UVGI (Ultraviolet Germicidal Irradiation), azaz ultraibolya germicid sugárzás:
Az alkalmazott germicid vagy baktériumölő lámpa speciális UV-C tartományú fényforrás. A rövid hullámú ultraibolya sugárzás a készülék UV-reaktorkamrájában roncsolja a mikroorganizmusok DNS-ét és RNS-ét, elpusztítva azokat. Az UV fény egyben a fotokatalizátor lemezek aktíválására is szolgál.

A TiO2 bevonatos felületen az alábbi légtisztítási folyamat zajlik:

to rajz

A fenti TiO2 bevonat egy olyan félvezető, melyet bizonyos hullámhosszú fénnyel megvilágítva elektronokat (e-) léptetünk ki a vezetési sávba, lyukakat (h+) hagyva a helyükön. A lyukak erős oxidáló, az elektronok erős redukáló hatást fejtenek ki. A levegő páratartalmából eredő vízből igen reaktív hidroxilgyökök (·OH) jönnek létre, míg a levegő oxigénjéből reaktív szuperoxid gyökök (·O2-) keletkeznek. A levegőben lévő szaganyagok elbomlanak, a mikroorganizmusok a DNS szerkezetük roncsolódása révén pedig elpusztulnak és belőlük csupán széndioxid és víz marad vissza, mely a megtisztult levegővel távozik. A titándioxid bevonat nem használódik el, tartósan működőképes marad.

Egy „metszeti” képen az illékony szerves vegyületek (VOC) elbontási folyamata:

fot.e.2.m
R-Filter innovatív konyhai légkezelés, zsírbontás és szagtalanítás

A készülék alkalmazásának előnyei:

  • ultraibolya germicid sugárzás (UVGI) és fotokatalizátoros oxidáció (PCO) szinergiahatás
  • kiemelkedő fertőtlenítő és szagtalanító hatás
  • vegyszermentes és ózonmentes működés
  • kompakt méret
  • falra szerelhető vagy asztali kivitel
  • minimális karbantartási igény
UVH 3D ABRAK 2

Kérésre készülék adatlapokat küldünk a „Kapcsolat” menüpont alatti regisztrációt követően.

hu_HUHU