Skip to content

UVR-BL

A vírusok, baktériumok, penész, spórák, gombák stb. rohamosan növekedhetnek a nedves és sötét HVAC rendszerekben, és a légkondicionáló rendszereken keresztül elterjedhetnek az egész épületben, fertőzővé téve az Önök beltéri környezetét. A légcsatornába szerelt UV csírátlanító készülékeink, „repülés közben” inaktiválják a betegségeket okozó mikroorganizmusokat. A facility managereknek erősen mérlegelniük kellene ennek a technológiának az épületekbe történő beépítését.

Működési elv

Az UVR levegőfertőtlenítő Rack családunkat, azaz az UV kereteink családját, különböző elektromos teljesítményű (48, 72, 95 és 155 W) UV csövekkel és keret hosszokkal (400, 650, 880, 1200 és 1550mm) alakítottuk ki. A HVAC légcsatorna rendszerekhez való rugalmas alkalmazkodáshoz három féle műszaki kialakítást alkalmazunk:
– Légcsatornán kívülről szerelt UV Rack – integrált, azaz a csatlakozó dobozba integrált vezérléssel (csatorna fala méretre kivágva).
– Légcsatornán kívülről szerelt UV Rack – a csatlakozó dobozba nem integrált, azaz külső vezérléssel (csatorna fala méretre kivágva).
– Belülről szerelt UV Rack – a csatlakozó dobozba nem integrált, azaz külső vezérléssel. Lásd a képen!
A legkedvezőbb germicid, baktériumölő hatás eléréséhez a légcsatornában 2-2,5 m/s légsebesség a kívánalom.

 

A mikroorganizmusok elpusztításához általában 10–100 Ws/m2 sugárzási dózisra van szükség, miközben az egyes organizmusok sugárzási érzékenysége nagyon eltérő. A D10 dózis érték 7 Ws/m2-től (Escherichia coli) akár 1000 Ws/m2 (gomba) tartományig terjedhet. D10 értéknek nevezzük azt az UV-dózist, amely egy bizonyos kezdeti csíraszámot 90%-kal csökkent. Az UVC-sugárzás hatása a koronavírusokra ismert. A D10 dózis érték ezen vírusokra körülbelül 40 Ws/m2.
R-Filter innovatív konyhai légkezelés, zsírbontás és szagtalanítás

A berendezés alkalmazásának előnyei:

  • meglévő légcsatorna rendszerekbe is könnyen beilleszthetők
  • kívánt dózis eléréséhez konfigurációk tervezhetők
  • vegyszer- és ózonmentes fertőtlenítés
  • inovatív vezérlés gondoskodik a biztonságos üzemről
  • egészségesebb beltéri levegőminőséget teremtenek
  • elpusztítják az egészségre ártalmas kórokozókat
  • megelőzik a beteg épület szindróma kialakulását
  • javítják a közérzetet
  • csökkentik a HVAC rendszer karbantartási költségeit
hu_HUHU