Skip to content

UVH 50

A mozgásérzékelővel ellátott UVH fotokatalizátoros higiéniai fertőtlenítő és szagtalanító légtisztító készüléket speciálislan a fokozottan terhelt és igénybevett közösségi terek, levegőjének fertőtlenítésére és szagtalanítására fejlesztettük ki.
Az innovatív eszköz minden helyiségben (mosdók, fürdőszobák, szaunák, öltözők, műhelyek, nagy forgalmú szolgáltató terek, edzőtermek és szálláshelyek) alkalmazható, ahol a légtérből kiszűrni és ártalmatlanítani kívánjuk az emberi egészségre ártalmas mikroorganizmusokat, kellemetlen illatokat és szagokat. Azáltal, hogy a levegőt megszabadítjuk a baktériumoktól, vírusoktól, azt is megakadályozzuk, hogy azok a felületekre lerakódva, érintés útján is terjedni tudjanak.

Működési elv

A ventilátoros kivitelű R-FILTER UVH-50-es higiéniai légtisztító készülék hatékonyan ártalmatlanítja a beltéri levegőben található baktériumokat és vírusokat, illetve semlegesíti a szagokat. A légtisztítóban két technológia szinergikus hatása érvényesül.

PCO (PhotoCatalytic Oxidation), azaz fotokatalizátoros oxidáció:
A beépített ventilátorok által cirkuláltatott beltéri levegő a fotokatalizátor lemezeket érintve halad át a készüléken. A lemezeket UV fény világítja meg, melynek hatására a katalizátor lemezek aktiválódnak és igen reaktív hidroxil és szuperoxid ionokat hoznak létre. Ezek megtámadják a légszennyező anyagokat, mint a legtöbb szerves szennyezőt (baktériumokat, vírusokat, penészt és szagokat) és oxidáción keresztül megsemmisítik azokat.

UVGI (Ultraviolet Germicidal Irradiation), azaz ultraibolya germicid sugárzás:
Az alkalmazott germicid vagy baktériumölő lámpa speciális UV-C tartományú fényforrás. A rövid hullámú ultraibolya sugárzás a készülék UV-reaktorkamrájában roncsolja a mikroorganizmusok DNS-ét és RNS-ét, elpusztítva azokat. Az UV fény egyben a fotokatalizátor lemezek aktíválására is szolgál.

A TiO2 bevonatos felületen az alábbi légtisztítási folyamat zajlik:

to rajz

A fenti TiO2 bevonat egy olyan félvezető, melyet bizonyos hullámhosszú fénnyel megvilágítva elektronokat (e-) léptetünk ki a vezetési sávba, lyukakat (h+) hagyva a helyükön. A lyukak erős oxidáló, az elektronok erős redukáló hatást fejtenek ki. A levegő páratartalmából eredő vízből igen reaktív hidroxilgyökök (·OH) jönnek létre, míg a levegő oxigénjéből reaktív szuperoxid gyökök (·O2-) keletkeznek. A levegőben lévő szaganyagok elbomlanak, a mikroorganizmusok a DNS szerkezetük roncsolódása révén pedig elpusztulnak és belőlük csupán széndioxid és víz marad vissza, mely a megtisztult levegővel távozik. A titándioxid bevonat nem használódik el, tartósan működőképes marad.

Egy „metszeti” képen az illékony szerves vegyületek (VOC) elbontási folyamata:

fot.e.2.m
R-Filter innovatív konyhai légkezelés, zsírbontás és szagtalanítás

A berendezés alkalmazásának előnyei:

  • ultraibolya germicid sugárzás (UVGI) és fotokatalizátoros oxidáció (PCO) szinergiahatás
  • kiemelkedő fertőtlenítő és szagtalanító hatás
  • vegyszermentes és ózonmentes működés
  • automatikus mozgásérzékelős bekapcsolás
  • rozsdamentes acélburkolat
  • minimális karbantartási igény
  • 18 hónap garancia
UVH rajz

Kérésre készülék adatlapokat küldünk a „Kapcsolat” menüpont alatti regisztrációt követően.

hu_HUHU