Skip to content

UVT

Zárt termek belső levegőjét kezeli, csírátlanítja (kórház, ipari létesítmények, stb.)

A berendezés saját ventilátora keringteti a helyiség csírátlanítandó levegőjét a berendezés belsején keresztül, miközben a germicid lámpák és a fotokatalizátor elpusztítják a levegőben szállított kórokozókat (vírus, baktérium, gombaspóra). A berendezés a csírátlanítandó helyiségben függesztett változatban kerül felszerelésre.

Működési elv

Titándioxiddal bevont felületet, fotokatalizátort használunk az ipari célra kifejlesztett mennyezetre függeszthető csírátlanító berendezéseinkben is. Az UV-C fény és a TiO2 fotokatalizátor csírátlanító szinergia hatását használjuk fel. A csírátlanítandó helyiség levegőjének a berendezésen keresztül való cirkuláltatására ventilátorok kerülnek beépítésre. A levegőt először egy fertőtlenítő hatású UV-C fény éri, majd az ultraibolya fény hatására aktívvá váló katalizátor lemezt érintve halad tovább.

A TiO2 bevonatos felületen az alábbi légtisztítási folyamat zajlik:

to rajz

A fenti bevonat egy olyan félvezető, melyet bizonyos hullámhosszú fénnyel megvilágítva elektronokat (e-) léptetünk ki a vezetési sávba, lyukakat (h+) hagyva a helyükön. A lyukak erős oxidáló, az elektronok erős redukáló hatást fejtenek ki. A felületet ért vízből igen reaktív hidroxilgyökök (·OH) jönnek létre, míg a levegő oxigénjéből reaktív szuperoxid gyökök (·O2-) keletkeznek. Eredményként a szennyező anyagok elbomlanak, a mikroorganizmusok a DNS szerkezetük roncsolódása révén elpusztulnak. Mikróbák és szerves anyagok széndioxid és víz keletkezése mellett mineralizálódnak.

Egy „metszeti” képen az illékony szerves vegyületek (VOC) elbontási folyamata:

fot.e.2.m
R-Filter innovatív konyhai légkezelés, zsírbontás és szagtalanítás

A berendezés alkalmazásának előnyei:

  • az UV-fény és a fotokatalizátor együttes szinergikus hatása érvényesül
  • magas csírtalanítási szint
  • illó szerves és szervetlen vegyületek, szaganyagok, víz és széndioxid keletkezése mellett mineralizálódnak
  • légúti megbetegedések csökkentése
  • ózon és vegyszermentes működés
  • szűrőt nem tartalmaz
  • minimális karbantartási igény
  • a ház rozsdamentes acélból készül, így nincs korrózióveszély
  • egyszerűen felszerelhető
UVT 800M3
hu_HUHU